Hi,

Ik ben Roumayne

Facilitator & oprichter LVK

01

wie is roumayne?

C A R R I È R E  S W I T C H

Roumayne (1981) is apotheker en heeft in 2018 Leren Van Kunst opgericht.

Haar voorliefde voor kunst ontwikkelde zich pas later. “Vroeger kwam ik hooguit 1x per jaar in een museum. Kunst speelde bij ons thuis geen rol en is pas op latere leeftijd in mijn leven gekomen, toen ik al een paar jaar als apotheker werkte. Kunst heeft me prachtige inzichten gegeven, ‘dingen’ die je niet op de universiteit leert… en het werd gaandeweg mijn missie om iedereen te laten ervaren dat je niet alleen kunt leren óver kunst, maar ook ván kunst.”

En toen werd ze verliefd op Art Based Learning (ABL). Een prachtige methode, ontwikkeld door Dr. Jeroen Lutters, lector kunst- en cultuureducatie bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Roumayne heeft zich helemaal ondergedompeld in de theorie en praktijk en gooide het roer om.

In aflevering #1 van de Kunst Verbindt Podcast vertelt Roumayne uitgebreid in een interview door Dide Vonk over haar overstap van apotheker naar creatief ondernemer. Luister de aflevering hier >>>

A R T  B A S E D  L E A R N I N G 

Art based learning laat je op een andere manier naar kunst kijken. Je hoeft absoluut geen kennis van kunst te hebben. Je gaat met een hele persoonlijke vraag het museum in en zoekt heel intuitief naar een kunstwerk. Of het kunstwerk kiest jou! Vervolgens ga je heel goed naar het kunstwerk kijken en zul je merken dat je fantasie aan het werk gaat wat leidt tot prachtige inzichten. En wellicht vind je ook een antwoord op jouw persoonlijke vraag! 

“Een hele waardevolle manier om even stil te staan in deze drukke tijden en echt even de tijd voor jezelf te nemen. Ik gun het iedereen om, al is het maar 1x in je leven, zo’n mooie ervaring met een kunstwerk te laten hebben en naar huis te gaan met een inzicht, antwoord en onvergetelijke ervaring. Je museumbezoeken zullen nooit meer hetzelfde zijn en ik begeleid ondernemers & teams graag in het proces van Art Based Learning” 

Benieuwd naar de allereerste Art Based Learning ervaring van Roumayne? Lees het hier >>>

L E R E N   V A N   K U N S T

In juni 2018 zegde ze na 12 jaar haar baan in de farmacie op om zich fulltime bezig te houden met LerenVanKunst.nl. We kunnen zo veel leren van kunst: Over onszelf, over elkaar, over de maatschappij waar we in leven en de organisaties waar we werken. Ze hoopt nog heel veel mensen te mogen inspireren en kennis te laten maken met kunst. Offline & Online.

“Het is nooit te laat om te leren van kunst!

02

in het museum

03

Skills

Art Based Learning
ondernemers & teams
Visual thinking strategies
teams
Visible thinking
creativity breaks
creatief denken
ondernemers & teams
fotografie & design
fotoacademie
En dit alles met heel veel enthousiasme
🙂

04

FACTS

ROUMAYNE SCHEPERS

 

· Geboren in Seoul, Z-Korea

· Woont in Amsterdam

· Afgestudeerd als Apotheker

· Fotograaf & Fotoacademie Amsterdam

· Mama van 2 jongens (3 & 7 jaar) 

· Liefde voor Kunst, Fotografie &  Design (voorheen weloveVISUALS.nl) 

· Blogt voor Kunstfanaatjes.nl 

· Sinds maart ’18 oprichter Leren Van Kunst

· Cultuurambassadeur Cultuurambassadeurs.nl

· Facilitator bij Innovatiebureau Stormpunt.nl

05

Contact

Let's CONNECT...

Heb je vragen over een teamsessie voor jouw organisatie? Wil je samenwerken? Stuur een berichtje, dan spreken we elkaar snel!

Email: info[at]lerenvankunst.nl

Tel: +31 (0)6 5180 4905

Start je week met een...
creativity break

Laat je e-mail adres achter. Wekelijks ontvang je 1 kunstwerk en 1 oefening.

roumayne-schepers-leren-van-kunst-2

Let op: bij het achterlaten van jouw naam en e-mail attenderen wij je op de privacyverklaring, yeah!