fbpx
Roumayne Schepers

Roumayne Schepers

Roumayne is facilitator en oprichter van Leren Van Kunst en schrijft graag over creativiteit & kunst binnen en buiten organisaties.

Mijn eerste keer…

Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ik weet het nog goed. Ik was nog aan het herstellen van een stevige buikgriep. Een aantal maanden ervoor bevallen van ons tweede kindje. En toch voelde ik heel sterk: Ik kan me echt niet ziekmelden. Ik moest naar Arnhem toe, want dit zou wel eens het begin van iets heel moois kunnen zijn…


Heb ik je weleens verteld over mijn allereerste keer Art Based Learning ervaring? Nee volgens mij niet, bizar want het was toch wel de meest intense ervaring met een kunstwerk geweest tot nu toe.

Museum
Tot een aantal jaar voor de ontmoeting met deze intrigerende wolk ging ik niet of nauwelijks naar musea. Pas toen ik op de Fotoacademie was begonnen, kreeg ik van de docenten te horen: Laat je inspireren, bijvoorbeeld in het museum.

Dat deed ik braaf en het was zo fijn. Door de omgeving, maar vooral door alles wat ik zag. Musea voelen voor mij als een mini-droom-wereld. Ik kan er heerlijk verdwalen in de grote zalen en genieten van een kunstwerk wat me op dat moment raakt. Door de kleuren, iets wat ik herken uit mijn eigen leven, door de mensen die er op staan en zo kan ik nog wel een poosje door gaan.

Art Based Learning
Toen ik voor het eerst 2 x 25 minuten naar het werk ‘Nimbus’ van Berndhaut Smilde keek, ging er opnieuw een wereld voor me open. Zoveel moois wat deze wolk me heeft gebracht. Ik ging het museum in met de vraag “Hoe ik echt kan gaan genieten van het moment en situatie waar ik toen in zat” (nog in loondienst, maar de wens om zo graag zelf te starten…maar wat wist ik nog niet…)

Mijn schetsboekje staat volgeschreven met mooie inzichten, tekeningen en verhalen. En sindsdien gaat het genieten bijna als vanzelf! Lees – bijna – mensen, want het kunstwerk is geen orakel die alles voor je oplost. Maar mijn mindset is sindsdien veranderd en de wereld ziet er eerlijk waar een stukje anders uit! ⠀

Ik gun het iedereen om ook een fijne Art Based Learning ervaring te hebben. Zo mooi om te zien wat iedereen beleeft en meeneemt naar huis.


Lees de ervaringen van andere deelnemers hier >>>

Andere artikelen om te lezen...

Let’s go digital!

Yes…wat een fijn nieuws in deze uitdagende tijden: Sinds eind augustus is er een nieuw museum: Nxt Museum in Amsterdam-Noord. Jawel, hier een blije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL