LEREN VAN KUNST DIENSTEN

Welkom, leuk dat je geinteresseerd bent in de diensten van Leren Van Kunst

Ben je op zoek naar een online of offline ervaring in het museum voor jezelf of met je team? Leuk!  Scroll naar onder voor een beschrijving van alle activteiten. Vragen? Neem contact op per email – info[at]lerenvankunst.nl – of bel +31 (0)6 5180 4905. Graag tot snel in het museum!

Online

Het virtuele museum is geopend en teams kunnen hier een bijzondere Art Based Learning sessie ervaren met elkaar. 

Offline

Beleef een 1:1 Art Based Learning sessies in het museum. Of neem de Insta Museum Guide mee voor een offline beleving in het museum. 

Nu thuiswerken de nieuwe norm lijkt, is het een uitdaging om de verbinding te behouden met uw collega’s. Een teamsessie zorgt voor meer energie en verbinding binnen uw team. Op een leuke, makkelijke en creatieve manier. 100% Corona-proof.

Lees meer >>>

Train jouw creativiteitsspier in het museum! Neem de Insta Museum Guide mee: Een online gids voor een offline ervaring. 9 kijk-opdrachten voor in het museum die je in je eigen tijd kunt doen. Waar? In elk kunstmuseum! Jouw museumbezoeken zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Lees meer >>>

Het allereerste virtuele ‘Leren Van Kunst’ museum is geopend. 24/7 geopend. Er zijn 26 kunstwerken te bewonderen. Doe hier bijvoorbeeld de Creativity Breaks of de Insta Museum Guide mee. De online teamsessies en netwerk-events zullen ook hier plaatsvinden. En reken maar dat je hierna heel snel naar het Rijksmuseum wilt om de kunstwerken in het echt te bewonderen 🙂

Lees meer >>>

Leren Van Kunst geeft creatieve workshops Art Based Learning en spreekt graag over Kunst, Creativiteit & Business op events. Online & Offline.

Samenwerkingen: Chaosindeorde.nlZakenmeisje.nlStormpunt.nlYnnovate.itMamamojo.nl – Cultuurwerkt.nl

Lees meer >>>

Ben je ondernemer? Heb je een persoonlijk vraagstuk waar je nu echt mee aan de slag wilt? Boek een 1:1 Art Based Learning of kom naar 1 van de netwerkevents die Leren Van Kunst organiseert. 

Lees meer >>>

Start je week met een...
creativity break

Laat je e-mail adres achter. Wekelijks ontvang je 1 kunstwerk en 1 oefening.

roumayne-schepers-leren-van-kunst-2

Let op: bij het achterlaten van jouw naam en e-mail attenderen wij je op de privacyverklaring, yeah!

Methodes

Art Based Learning

Art Based Learning is een waardevolle en beproefde methode om aandacht te besteden aan jezelf, tot nieuwe inzichten te komen en je creatieve vermogen te stimuleren. Hoe? Door te kijken naar kunst. Echt zien. Langer kijken. Door te associeren, te fantaseren, jezelf te verplaatsen in het kunstwerk. En door die ervaring weer te verbinden met een vraagstuk.

Visual Thinking Strategies

Visual Thinking Strategies is een beproefde leermethode, gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. Met je team bekijk je een aantal kunstwerken. Doordat iedereen telkens weer iets nieuws observeert en ziet gebeuren, ga je met je team betekenis geven aan een kunstwerk. Kennis van kunst is absoluut niet nodig! De aanpak leert mensen open en zonder oordeel waarnemen, onderzoeken, luisteren naar en voortbouwen op elkaar door naar kunstwerken te kijken.

Visible Thinking

Visible Thinking is een methode die ontwikkeld is door het Harvard Project Zero. Het denken wordt zichtbaar gemaakt en door middel van ‘kijk routines’ wordt je creatieve brein aan het werk gezet. Het kijken naar kunst wordt door deze methode ervaren als leuk en creatief. De Creativity Breaks van Leren Van Kunst bevatten veel elementen uit de Visible Thinking methodiek.

Roumayne Schepers

Na 12 jaar als apotheker in de farmaceutische industrie te hebben gewerkt was het medio 2018 tijd voor een nieuw avontuur. Ze zegde haar baan op en startte Leren Van Kunst. Nu traint en stimuleert zij – offline & online – de creativiteit van ondernemers & teams en heeft inmiddels meer dan 500 Art Based Learning sessies (online & offline) mogen begeleiden.